Mobilitetsuka på Innherred

Aktiviteter i Mobilitetsuka

Mobilitetsuka på Innherred blir en innholdsrik og morsom uke for mange med aktiviteter både i Levanger, Verdal og Steinkjer. Barnehagebarn får gratis togtur med SJ NORD og bidrag fra Trygg Trafikk skal lære barna om trygg ferdsel i trafikken. Skoleelever får besøk av Syklistforeningen som tar med seg lokale sykkelreparatører for sykkelservice, samt dele ut lykter og ringeklokker. AtB skal presentere tilbudet om fleksibel transport og kursing i billettkjøp og hvordan man bruker nettbutikk og app. I tillegg blir det flere mindre arrangement med stands som deler ut sykkellykter, reflekser og kaffe, representanter fra Syklistforeningen kommer og tester nye sykkelruter mellom byene med mer. Se hvilke aktiviteter som skjer i din by nederst på siden.

Bilfri dag

22. september er det lurt å velge toget! SJ NORD spanderer gratis tog på alle fra kl. 00.01 til kl. 23.59 mellom Innherredsbyene Levanger, Verdal og Steinkjer. Dersom du f.eks skal reise mellom Stjørdal og Verdal, kjøper du kun billett mellom Stjørdal og Levanger. Toget og Trønderbanen er selveste ryggraden i kollektivtrafikken gjennom Innherred, og er tilpasset for å kunne brukes i kombinasjon med buss, fleksibel transport, sykkel og gange. Dette er en gylden mulighet for å se om toget er noe som kan bli en del av din hverdag, dersom det ikke allerede er det.

Program for uka

Mobilitetsuka på Innherred vil i år hovedsakelig bestå av arrangement for inviterte, men det vil også være litt liv i gatene med stands, utdeling av reflekser, sykkellykter og kaffe, med mer. Se hva som skjer i din by under Mobilitetsuka 2021.

Et samarbeid på tvers

Jo flere som reiser miljøvennlig, jo bedre miljø og renere luft får vi på Innherred. Trafikken på veiene blir også mindre, slik at de som kjøre bil slipper å stå i kø. Vi ønsker å gjøre Mobilitetsuka på Innherred til tradisjon, og Trøndelag fylkeskommune, kommunene Levanger, Verdal og Steinkjer, AtB, SJ NORD, Syklistforeningen og Trygg Trafikk samarbeider for å lage aktiviteter som skal bidra til kunnskap, læring og engasjement om grønne reiser.